注册 登录  
 加关注
查看详情
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

Timi.Iloveyousomuch!

围脖控:http://t.sina.com.cn/pockychol(关注我吧)

 
 
 

日志

 
 

08.07.12-08.07.15(I don't know how to say)  

2008-07-16 02:29:12|  分类: 日記.! |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

因爲這幾天是我們學校和廣州大學的同學的英語夏令營.爲了更好表達.就儘量以英語爲主吧....

(如果有語法錯誤.見怪莫怪吧.....)

(雖然這廢話很多.但希望你們兩個能看完吧..)

先來說說這4天吧.....

07.12-早上

開咗個結業典禮...那麽.順便來報一下我這個期末考試的成績好了..

          語文:76.5(- -|||爲何那麽多人上80的吖..?!)

          數學:94   (哎.又要做作業了,...)

          英語:91    (- -|||這次相對來說難了點..反正都在91-94這線上...算了吧....)

          政治:87     (555555...那幾分雜不給我呀?!?!?)

          物理:94      (還不錯~~~~~)

           不過最驚訝的是.我這次全級竟然也有前50..犀利呢..!!^_^

           下午..老師話2:30集中.話同我地未來呢4DAYS.的"兩位班主任"見面.說到這.I feel very excited..

            雖說這樣..但鋪街距..條死人路好噻5噻 起距地來嗰時先噻.=咗成......哎.費事講..如果早點到.可以聊多幾下的嘛.....大約4點左右.距地到了.首先距地商量了一下..然後有兩個女孩走了過來.(5洗講都知係邊個喇.係米..)我地個4班排好隊..(哎.中途可以....坐落來透下咯!!)  講咗D未來4DAYS嘎計劃.同埋穩D人自我介紹咯.不過點名的時候.點到我..嗰個MIss梁..話認得我?!?!  我那時無語透了.,不過也算了..那個miss梁 看起來真的很像我小學的班主任..Miss 彭(特別笑的時候和講話的語氣.)雖說頭髮不像.到差不5點了.距突然叫話穩個人整ppt...吖..而我都多口.講:I know a little。

玩野咩..明知我部腦爛咗.邊度有得整吖..而且我基礎又5好喔..不過好采.全靠肥鄭的幫助.我先可以做出來..又好采.我又有咗D資料..5洗穩D甘煩.用咗2個多小時吧...一個ppt就出來了..(我只不過將背景用咗個單色.甘5洗嗰麻煩嘛..其餘嗰D..我都5知我甘好組織能力的...........

 07-13.今日係夏令營的第一日..一開始有個班會課.哎...真係拿命..竟然叫我介紹...好采.有彭X欣的幫拖.我先了險...     (拿.老師.5係我5啃吖..係我的語言表達能力真係5店吖..)

            其餘的無咩好講.個開營儀式無聊到死..然後下午又兩位班主任來上課.(始終比平時上課好點.輕鬆D..^_^)

07-14 早上.無非都係上課,嗰日無咩狀態.無第一個那麽active了.......下午仲衰.嗰個園遊會..D遊戲輸到我$@#%#$^%^$% 特別個單詞接龍.個死人牛屎鏗嚇人甘嚇..搞D我..哎.費事提.......

07-15..最後一日.早上又係一樣.上課...但放學的時候.講咗D野.然後.影咗張相..臨走仲來個擁抱!! 哎..我就同Miss成就握握手算了..也想和Miss粱握握手算了.但.................................................................................................................................距...............................................自己過來抱.我無語了.張面紅曬.不過鬼叫距甘親切咩.不過也是很開心的...

然後我看咗距地寫比我的話.實在是太過獎了.其實你地兩個都另我印象很深刻.的.. 反正你地都係廣州人.穩次我同暗D同學組織來.穩你地玩喔...哈哈

下午..運動會..我楞D人都係起呢度熟起來了...

前面的東西我都爛得講吖..無聊到死.特別後面的..投籃.我竟然射咗7球act ball......

最後拔河.這也是全場最團結的時候..但唯一我第一次見的是..條繩.比我地拉斷了..- -|||

仲有Miss梁同Miss成仲同我地傳紙巾.仆扇甘.(如果距地做老師.肯定好店的.)

最後我地同2班並列第一.哈哈...

最後.我地.照了相...一致決定將獎狀送比距地..仲係上面簽名.(你地吖.要好好收藏吖..知無吖..)

................................................................

最後.到我來爲你地兩個贈言.(5知係米用呢個詞...算喇.地到意思就夠..)

For Miss Cheng: 你講課很棒.如果再改善下.可以更棒的.而且.你份人好nice...應該會同D學生相處得很好..這也是做老師的最高境界..I believe you will be a good teacher.! 加油吧..Fighting.! 還有.我會永遠保留著你幫我綁手鏈的那條絲帶的...呵呵...

For Miss Liang:你的課也很棒.只不過答問題送禮物.這不太好..好像學生都爲禮物而答題似的.其他方面的很好.而且.由於我覺得你像我班主任的關係.覺得.一開始就沒那個尷尬了.. I think.you will be a good teacher,too.!

For Miss Cheng&Liang:你們都很好.You're the best.!! 至於我的感覺.真的不知道該雜說.很複雜..也很捨不得..T-T

從最初的想法:哎.日日要走甘遠.累死人麽.到:希望日日都可以甘... 這證明了你們是多麽的棒.哈哈...

我永遠不會忘記你們兩個的...記得.你們也不要忘記我們4班喔...

至於說到廣州去找你們.希望可以實現吧.到時記得帶我們去好地方玩玩喔..!!!

豬你們一路順利吧..^_^

 Keep in touch..Ok?!

 

 

 

 

  评论这张
 
阅读(68)| 评论(2)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018